Start van hoofdcontent

112

nl

Acht gewonden nadat auto over Stationsplein raast: 'Lijkt geen opzet'

10 juni 2017, 23.07 uur · Aangepast 28 november 2017, 16.22 uur

Een auto is iets voor 21.00 uur over het Stationsplein gereden en heeft daarbij meerdere mensen aangereden. Er raakten acht mensen gewond. Twee van hen zijn er slecht aan toe.

Volgens de politie stond een auto op een plek waar deze niet mocht staan. De automobilist werd aangesproken door agenten waarna hij er met hoge snelheid vandoor ging. Vervolgens reed de wagen over het Stationsplein, waar auto's normaliter niet mogen komen en reed hard tegen de ingang van de metro aan.

Lees ook: Man die op mensen inreed is 45-jarige Amsterdammer: Nog vier slachtoffers in ziekenhuis

De automobilist reed meerdere mensen aan. Acht mensen raakten hierdoor gewond, waarvan twee ernstig. De bestuurder is aangehouden. Rond 22.00 uur meldde de politie dat er geen sprake lijkt te zijn van opzet. Mogelijk is de bestuurder onwel geraakt. 

Verdachte gesproken. Lijkt niet te gaan om opzet maar een onwelwording, uiteraard doen we verder onderzoek om eea uit te sluiten.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) June 10, 2017

Getuigen melden AT5 dat er minstens tien politieauto's aanwezig waren na het incident. Het gebied voor Centraal Station is een tijd afgesloten geweest voor onderzoek. Inmiddels is het gebied weer vrijgegeven. Dit vanwege het onderzoek rond het plein. Vanwege de afzetting werd een deel van het tramverkeer van en naar CS omgeleid. 

UPDATE: De auto die bij CS meerdere mensen aanreed is zojuist weggesleept https://t.co/872E4OeUz7 pic.twitter.com/VUxJ2AmCoG

— AT5 (@AT5) June 10, 2017