Start van hoofdcontent

112

nl

Huiszoeking bij man die voor CS op voetgangers inreed: definitief geen opzet

11 juni 2017, 21.13 uur · Aangepast 12 juni 2017, 00.48 uur · Foto: Inter Visual Studio

De politie heeft zondag de woning van de 45-jarige Amsterdammer doorzocht die gisteravond op een groep voetgangers inreed bij CS. Tijdens de doorzoeking is niks aangetroffen dat wijst op opzet.

Er is sinds gisteravond veel onderzoek gedaan, zegt een woordvoerder van de politie: 'Uit alles komt naar voren dat er geen sprake is van opzet en dat het hier echt om een onwelwording gaat. Ook bij de huiszoeking vandaag is niks aangetroffen.'

Lees ook: Acht gewonden nadat auto over Stationsplein raast: 'Lijkt geen opzet'

De 45-jarige Amsterdammer werd naar alle waarschijnlijkheid onwel achter het stuur als gevolg van een lage bloedsuikerspiegel door medicijngebruik.

Slachtoffers
Er liggen op dit moment nog twee slachtoffers in een ziekenhuis. Zij hebben meerdere botbreuken. Volgens de politie zijn de aangereden voetgangers 'voornamelijk toeristen'.

Lees ook: Man die op mensen inreed is 45-jarige Amsterdammer: Nog vier slachtoffers in ziekenhuis

De bestuurder zit momenteel nog vast. De politie vertelde al eerder dat uit verhoor is gebleken dat hij zich niks meer van het vooral kan herinneren. Een blaastest op het politiebureau had na zijn aanhouding al uitgewezen dat er geen sprake was van alcoholgebruik.