Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vader doodgestoken Oscar (23) 'Hij is er tussen gesprongen en toen ook neergestoken'

12 juni 2017, 20.46 uur

De 23-jarige Amsterdamse Oscar die afgelopen zaterdag werd doodgestoken op een feestje in Zuidoost probeerde een ander slachtoffer te helpen. Zijn tussenkomst werd hem echter fataal.

De vader van Oscar vertelt aan AT5 hoe een vriendin van zijn zoon de fatale avond heeft omschreven. 'Hij en die vriendin hoorden rare geluiden uit een kamer komen', vertelt de vader. 'Oscar is daar toen naar binnengegaan en zag dat een vriend van hem neergestoken was. Er was bloed te zien. Hij is er tussen gesprongen en toen ook neergestoken.'

Als de hulpdiensten uiteindelijk arriveren is het voor Oscar te laat. Hij overlijdt ter plaatse. 'We zijn ontzettend verdrietig. We missen hem nu al verschrikkelijk. Hij had niet verdiend. Op geen enkele manier', stelt zijn vader.

Lees ook: Slachtoffer fatale steekpartij is 23-jarige Oscar: 'Hij stond vol positiviteit in het leven'

'Tegendraads, op een goede manier'
'Het voelt, en dit is misschien raar om te zeggen, alsof een van je kinderen er niet meer is', vertelt Aaltje Veen over Oscar. Ze kent Oscar van haar organisatie Productief Leren, waar Oscar in 2012 binnenkwam. De organisatie biedt jongeren die op het verkeerde pad zijn geraakt een tweede kans.

Oscar verdiende die kans, meent Aaltje. 'Hij had wat langer de tijd nodig om zijn leven op de rit te krijgen. Hij had support nodig. Hij was hier tweeënhalf, drie maanden geleden nog met een goede vriend. Hij was trots, was een eigen bedrijf begonnen.' 'Tegendraads', omschrijft Aaltje de 23-jarige Oscar. 'Maar wel op een gezonde manier. Echt met een eigen kijk op het leven.'