Start van hoofdcontent

112

NL
V

UPDATE: In Eindhoven opgepakte Amsterdammer vrijgelaten

16 juni 2017, 12.23 uur · Aangepast 16 juni 2017, 14.02 uur

De 29-jarige Amsterdammer die afgelopen weekend werd aangehouden bij het concert van Guus Meeuwis, is vandaag vrijgelaten. De man zat sinds de aanhouding vast. Hij blijft verdachte.

De man, bekend bij de politie omdat hij vermoedelijk een geradicaliseerde moslim is, stond bij het Philips Stadion te filmen en had daar geen goede verklaring voor. Nadat hij was opgepakt werden er uit voorzorg veel agenten oproepen om rond het stadion te staan.

Vanochtend werd bekend dat het Openbaar Ministerie de Amsterdammer verdenkt van mogelijke betrokkenheid bij de voorbereidingshandelingen van een terroristisch misdrijf. De politie onderzoekt de zaak. 'Het onderzoek vraagt uiterste zorgvuldigheid, om die reden kunnen op dit moment geen verdere details naar buiten brengen.'

Het OM wilde dat de Amsterdammer de komende twee weken blijft vastzitten. De rechter-commissaris besloot vanochtend echter dat hij vrijgelaten wordt, omdat het onderzoek niet voldoende heeft opgeleverd voor 'vermoeden van schuld aan het voorbereiden van een terroristisch misdrijf'.