112

Twaalf tips over gewelddadige woningoverval op gezin in Nieuw-West

21 juni 2017, 22.58 uur

De politie heeft twaalf tips binnengekregen over de gewelddadige woningoverval op een gezin in Nieuw-West. Vier mannen drongen 26 april de woning aan de Pieter Calandlaan binnen en overmeesterden de vader en het gezin. Bij de overval werd extreem veel geweld gebruikt.

De vader van het gezin werd zo ernstig mishandeld dat hij aan oogletsel geopereerd moest worden. De moeder en twee van de vier kinderen werden vastgebonden, een van de kinderen slaagde erin zich te verstoppen.

Het huis werd daarna doorzocht op waardevolle spullen. Enkele persoonlijke spullen en paspoorten worden meegenomen. Zelfs de spaarpotten van de kinderen werden geplunderd.

'De impact is enorm geweest. Het gaat om een gezin met vier kinderen, een meisje en een jongen van 14 en 16 zijn ook vastgebonden geweest. Ze zijn zelf ook geslagen. Een meisje van 11 en een jongetje van 8 hebben toe moeten zien hoe hun vader werd mishandeld. Hun moeder werd bedreigd', aldus politiewoordvoerder Ellie Lust.

Het viertal is bij binnenkomst in het gebouw en in de lift vastgelegd op scherpe beelden van de bewakingscamera's die AT5's Bureau 020 te zien zijn. Mensen met informatie over de daders worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.