Start van hoofdcontent

112

nl

Onweer boven Amsterdam zorgt voor vertragingen en blikseminslagen

22 juni 2017, 18.59 uur · Aangepast 22 juni 2017, 21.52 uur

Aan het einde van een warme donderdagmiddag is het stevig gaan regenen boven Amsterdam. De buien gingen gepaard met flink wat onweer.

De weersomstandigheden leverden behoorlijk wat overlast op. Zo waarschuwde de politie voor gevaarlijke toestanden op de weg. Het GVB kampte, door blikseminslag, met storingen en ook Schiphol waarschuwde voor mogelijke vertraging en/of uitval van vluchten.

Due to a thunderstorm, flights may be delayed or cancelled. If you're due to travel tonight, please check your airline for flight info. pic.twitter.com/BCR6s0W710

— Schiphol (@Schiphol) June 22, 2017

Update tram 26: De pendelbussen rijden nog steeds en vertrekken van halte J bij de IJzijde vanaf Centraal Station.

— GVB actuele reisinfo (@GVB_actueel) June 22, 2017

Blikseminslagen
Ook sloeg de bliksem in bij Pathé de Munt, waardoor bioscoopbezoekers op een onverwachte pauze werden getrakteerd. De brandweer moest verschillende keren uitrukken na blikseminslagen in woningen en kantoren. Brand als gevolg van deze inslagen bleef echter uit. 

Lees ook: Flinke blikseminslag gefilmd in Noord

Op Schiphol zou een toestel zijn getroffen door de bliksem, meldt Twitteraccount @112Schiphol

Vermoedelijk is een blikseminslag de oorzaak geweest. Alle passagiers zijn van boord gehaald en het vliegtuig is spanningsloos gemaakt. 2/2

— Schiphol Incidenten (@112Schiphol) June 22, 2017Maar, voor de liefhebber leverde de bliksem natuurlijk vooral mooie plaatjes op.

Wat een #weer in Amsterdam! Levert wel een prachtig plaatje op #bliksem pic.twitter.com/s1GKtalNeu

— NEMO Science Museum (@NEMOamsterdam) 22 juni 2017