Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwste waterattractie? Grote groep jetski's zorgt voor overlast op grachten

24 juni 2017, 16.12 uur · Aangepast 24 juni 2017, 18.09 uur

Ongeveer 20 jetski's hebben vanmiddag voor de nodige irritatie op de grachten gezorgd. De groep voer onder andere over de Prinsengracht en de Oudezijds Kolk. Vooral op die laatste locatie is te zien dat er af en toe flink gas gegeven wordt en dat de golven tegen de huizen slaan.

De vaartocht kan op flink wat boze reacties rekenen. 'Het is gvd toch geen Costa Brava hier. Lekkere zaterdag op je woonboot', reageert een getuige. Een andere bewoner van de Prinsengracht zegt: 'Nieuw dieptepunt op de gracht: een grote groep stuntende jetski's'. 'Lijkt mij een slechte ontwikkeling op de toch al drukke grachten', zegt weer een ander.

abc5media_video_1

Inmiddels is duidelijk dat het om de groep de Dutch River Riders gaat. De groep verzamelde vanochtend onder de Den Uyl Brug in Zaandam voor een tocht over de Amsterdamse grachten.

De organisator van de tocht laat weten dat zij vindt dat er niet hard gevaren is. 'Op videobeelden lijkt het al snel harder dan het is. Het is een leuk initiatief, ook voor Amsterammers en toeristen om te zien. Jammer genoeg heb je altijd mensen die over alles klagen.'

Beelden: Inge Bastiaans