Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Dure Westermann naar Oostenrijk: kostte Ajax 1800 euro per minuut

26 juni 2017, 12.15 uur · Aangepast 26 juni 2017, 12.26 uur

ZIjn impact in de kleedkamer werd geroemd door de jongelingen maar op het veld heeft Heiko Westermann toch bar weinig laten zien bij Ajax. Austra Wien lijkt hem uit zijn lijden te verlossen, Westermann is naar verluidt dichtbij een akkoord met de Oostenrijkers.

De Duitser werd vorige zomer binnengehaald als ervaren kracht, Westermann kwam over van Real Betis Sevilla. Hij hoopte bij Ajax meer speelminuten te krijgen maar kwam bedrogen uit. 

4 basisplekken
In de Eredivisie kwam hij in vier wedstrijden tot 156 speelminuten. Dat waren vooral korte invalbeurten en één volledige wedstrijd aan het eind van de competitie. Verder speelde hij één dramatische Champions League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki, één volledige Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos en pakte hij nog één invalbeurt tegen Legia Warschau mee. 

Met nog een bekerwedstrijd tegen Willem II is Westermann in totaal tot 430 speelminuten in het eerste van Ajax. Zijn salaris wordt geschat op zo'n 800.000 euro, dat zou betekenen dat Ajax dit jaar ruim 1800 euro per minuut heeft betaald voor de diensten van Heiko Westermann. 

Westermann kwam overigens ook nog tot vier wedstrijd bij Jong Ajax. Gescoord in het shirt van Ajax heeft Westermann niet.