Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Raadsel rond vermiste mopperoma Bep opgelost

28 juni 2017, 10.22 uur · Aangepast 28 juni 2017, 12.56 uur

De vermissing van de boze vrouw die iedere ochtend mopperend over de Albert Cuyp liep, lijkt opgelost. Volgens buurtbewoners van de bejaarde vrouw, Agaath geheten, gaat haar gezondheid achteruit.

De vrouw komt uit Oegstgeest en vertrok iedere ochtend om 6.00 stipt met de bus naar Leiden Centraal, vanwaar ze naar Amsterdam vertrok. Maar omdat ze slecht ter been is denken buurtbewoners dat ze de reis tegenwoordig moeilijker kan maken.

'Over een stukje van 20 meter doet ze twee minuten', vertellen twee Oegstgeesters tegen AT5. 'We zien haar alleen als ze naar de bus loopt of het vuilnis buiten zet.' Volgens de buurtbewoners lijkt Agaath in niets op haar alter ego 'Bep' in Amsterdam. 'Hier is ze heel stil'. 

Lees ook: Iedereen op de Albert Cuyp heeft wel een mopperende-Bep-anekdote

Veel martkoopmannen- en vrouwen en andere vaste bezoekers van de markt missen de (vaak vloekende en tierende) vrouw, die tot 2 mei iedere ochtend rond 11.00 gezien werd. Ze werd dan gezien als ze via de De Dam naar de Albert Cuyp liep. 

Een cafehouder: 'Als je ook maar even in de weg liep, begon ze meteen te schreeuwen: '"De duivel zal je komen ophalen" en dat soort dingen.'