Start van hoofdcontent

Stad

nl

7-jarige wonderkind Laurent loopt al mee bij het AMC

29 juni 2017, 19.51 uur · Aangepast 29 juni 2017, 20.01 uur

In Frankrijk noemen ze hem al 'Le Petit Einstein': de 7 jarige Laurent. Hij zit op de privéschool Winford in Zuid, deed de IQ-test in een uurtje en scoorde het hoogst haalbare puntenaantal, namelijk 145. Zelf was hij eigenlijk niet onder de indruk.

In een half jaar rondde Laurent het eerste en tweede jaar van het gymnasium af en hij begint zich nu echt te vervelen. Daarom mag hij nu een halve dag per week meelopen op het AMC, om meer te leren over medische onderzoeken. 

'Hoopt dat hij opa en oma kan helpen'
'Zijn opa en oma zijn allebei 70+ en die tobben heel erg met hartkwalen en je ziet dat Laurent dat heel vervelend vindt. Als hij dan iets voor ze kan betekenen, dan doet hij dat graag', vertelt zijn vader Alexander. 'Hij vond cardiologie sowieso al een heel erg interessant onderwerp en nu hoopt hij dat hij opa en oma kan helpen.'

De vrijdagavond van Laurent ziet er dan ook bijzonder uit. Op de keukentafel wordt regelmatig een dier ontleed. 'Omdat ik dat leuk vind, gewoon interessant eigenlijk', vertelt hij zelf, terwijl hij foto's laat zien van de ontleed-sessies.

Intelligentie van vader?
Zelf denkt Laurent zijn intelligentie van zijn papa te hebben, maar daar gaat zijn vader niet in mee. 'Ik geef liever geen antwoord, dat is het verstandigst.'

&