Start van hoofdcontent

Stad

nl

Speciale pont voor festivalgangers: 'Vroeger moest je heel lang wachten'

1 juli 2017, 20.37 uur

Vanaf vandaag vaart er bij grote feesten op de NDSM-werf een extra pont over het IJ. De evenementenpont moet er vooral voor zorgen dat niet-festivalgangers minder last hebben van de drukte.

Samen met verschillende festivalorganisatoren, de gemeente en het GVB werd de extra pont in het leven geroepen. Festival Pitch had vandaag de primeur. 'Ik ben er heel blij mee', zegt Demian de Rooij van Stichting NDSM-werf.

Mensen die hier naar hun bedrijf of naar huis wilden hadden vaak last van de mensenmassa die naar de festivals kwam. Maar ook de festivalgangers zelf moesten lang in de rij staan. 'Het duurde echt heel lang en op de pont terug was het superdruk en superkoud', aldus een van hen. 'Het was niet leuk.'

De 'feestpont' kan dus op enthousiaste reacties rekenen bij de bezoekers van Pitch. 'Ik vind het wel een goed plan.' Een ander: 'Het is best handig.'

De  pont is bedoeld voor festivals die meer dan tienduizend bezoekers trekken. Als alles goed gaat dan zal de pont ook op Encore, Voltt en Valtifest varen.