Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Melanie van der Horst (D66) voorgedragen als stadsdeelvoorzitter West

3 juli 2017, 12.28 uur

De 32-jarige Melanie van der Horst is voorgedragen als de nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur in West. Van der Horst moet de huidige voorzitter, Gerolf Bouwmeester, gaan opvolgen.

Bouwmeester zelf is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Leusden. Van der Horst is nu nog de politiek assistent van wethouder Abdeluheb Choho. Daarvoor was ze al kort vice-fractievoorzitter van D66 in de bestuurscommissie West.

'Voelt als thuiskomen'
Melanie van der Horst zelf is heel erg blij met haar voordracht. 'Het voelt een beetje als thuiskomen. Ik woon mijn hele Amsterdamse leven al in West en houd van dit stadsdeel. Ik ben  dan ook zeer vereerd dat de fractie mij voordraagt als nieuwe stadsdeelvoorzitter en ga mij vol enthousiasme inzetten voor de bewoners de komende tijd.'

De voordracht van Van der Horst lijkt slechts een fomaliteit. GroenLinks en de PvdA in West hebben al laten weten Van der Horst te steunen. Op 18 juli, tijdens de algemene vergadering van de bestuurscommissie, zal de voordracht officieel gedaan worden.