Stad

Voortvluchtige halfaap Artis verkent Weesperstraat

4 juli 2017, 09.41 uur · Aangepast 4 juli 2017, 13.17 uur · Foto: Politie Amsterdam

Whatsapp

Een taxichauffeur die vanochtend vroeg nietsvermoedend op de Weesperstraat reed, wist niet wat hij zag toen plots een viervoeter de straat overstak. Het was gelijk duidelijk dat dit gestalte geen kat of hond was. Vermoedelijk is de voortvluchtige een Varecia rubra, oftewel een rode vari.

'Ik moest vol op de rem', vertelt de taxichauffeur, die nadat hij van zijn schrik bekomen was, het diertje filmde ter hoogte van de Hogeschool van Amsterdam. Hoewel het wat weg heeft van een aap, ging het volgens de chauffeur zeker om een panda-achtige.

Een woordvoerder van Artis wist echter vrij snel vast te stellen dat het ging om de rode vari, een halfaap uit Madagascar, die lid is van de Maki-familie.

De halfaap op de Weesperstraat verstopte zich voor de camera en rende uiteindelijk een straat in. Niet lang daarna is hij gevangen. De vari heeft ongeveer 45 minuten gedoold in de binnenstad voordat dierverzorgers van Artis samen met de politie een eind maakten aan het avontuur. 

Lees ook: kleine panda ontsnapt uit Artis

#doggydinsdag Hondengeleiders gaan ter plaatse bij apenkooien in parkeergarage bij #Waterlooplein: https://t.co/05PSstLlpC pic.twitter.com/1AcfTBeb0l

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) July 4, 2017
Whatsapp