Start van hoofdcontent

112

nl

Politie toont beelden van schietpartij op klaarlichte dag in Centrum

6 juli 2017, 14.49 uur

Er is beeld vrijgegeven van drie mannen die op 18 juni betrokken waren bij een schietpartij vlakbij Artis. Dat is te zien in het AT5 programma Bureau 020. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk.

Rond half 4 `s middags krijgt de politie een melding binnen van geloste schoten op de Plantage Muidergracht. Maar eenmaal aangekomen vinden ze niets. Er zijn geen slachtoffers en op het eerste gezicht ook geen sporen. Met de informatie van getuigen, die meerderen schoten hebben gehoord, is het voor de politie nog niet duidelijk. Wel wordt er na grondig onderzoek een huls gevonden. Deze wordt momenteel onderzocht op DNA-sporen.

Een vermoedelijke schietbeweging
Op de bewakingsbeelden zijn drie mannen te zien die zijn betrokken bij de schietpartij. Ze rennen over de Plantage Muidergracht, twee voorop en op een afstand de derde. Dan draait de voorste man zich om, en de man die naast hem rende stapt opzij. Hij maakt dan vermoedelijk een schietbeweging. 

De politie neemt de zaak hoog op, vooral door het tijdstip van het incident. 'Dit is op een zomerse zondagmiddag. Er wonen in die straat veel gezinnen, je moet er niet aan denken als daar een kind de voordeur uitstapt terwijl er wordt geschoten', aldus politiewoordvoerder Ester Izaks. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk meer weten over wat er is gebeurd. 

Weet u meer? Dan kunt u bellen naar 0800-6070 of anoniem naar 0800-7000.