Stad

Afperser dreigt namen te noemen van homoseksuele mannen

14 juli 2017, 12.36 uur · Aangepast 14 juli 2017, 12.58 uur · Foto: Flickr.com / Rachel Johnson

Whatsapp

Een 32-jarige man zou meerdere homoseksuele mannen hebben afgeperst na een afspraak via een chatsite. Een van de slachtoffers raakte zelfs gewond doordat hij werd geslagen.

Tussen juli 2016 en juni 2017 zijn in ieder geval vijf mannen bedreigd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de 32-jarige man, met wie ze in contact zijn gekomen via de website 'Bullchat'. Dat is een site waar homoseksuele mannen anoniem met elkaar kunnen chatten. Daarna maakten ze een afspraak om lang te komen.

Kaak gebroken
Na de ontmoeting zou hij van hen geld hebben geëist en gedreigd hebben met de openbaarmaking van hun geaardheid en activiteiten op de chatsite onder hun naam. Ook zou de 32-jarige man met geweld hebben gedreigd en zelfs iemand zo hard hebben geslagen dat hij zijn kaak op twee plaatsen brak.

De politie heeft de verdachte inmiddels opgepakt. Hij heeft een negroïde uiterlijk met kort geschoren haar, is ongeveer 1.80 cm en heeft een normaal postuur. Hij zou zichzelf als 'Jeffrey', 'Benito', 'Fernando' of 'Diablo' hebben voorgesteld tijdens de ontmoeting met de homoseksuele mannen.

Meer slachtoffers
De politie en het Openbaar Ministerie houden er rekening mee dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt. Ze roepen hen op zich te melden.

Whatsapp