Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Eerste zonnige zaterdag voor Kwaku

15 juli 2017, 12.49 uur · Foto: AT5 Whatsapp (0651190938)

Het Nelson Mandelapark in Zuidoost is de komende vier weekenden en twee vrijdagavonden weer het decor van het Kwaku Summer Festival.

Op drie podia en in het Bijlmer Parktheater kan er geluisterd worden naar optredens van grotere en kleiner bands, exposities, dansgroepen, debatten en dj's. Grote namen die dit jaar het festival aandoen zijn Earth, Wind & Fire, Anthony B, Richie Spice en Duane Stephenson.

Lees ook: Voorbereidingen Kwakufestival in volle gang

Eten en voetbal
Maar naast veel muziek draait Kwaku natuurlijk ook om lekker eten. Nasi, bami, Surinaamse broodjes, pom, bara, bloedworst, vleesworst, BBQ, telo, gebakken vis, Surinaamse koeken en cake, Surinaamse stropen, Parbo bier: het is allemaal te krijgen bij de honderd eetkraampjes op het terrein. En om al dat lekkere eten te verteren is er ook weer het jaarlijkse voetbaltoernooi.

AT5 is er natuurlijk vier weekenden bij. Verslaggever Waldy van Geenen maakt dagelijks een aantal reportages vanaf het festivalterrein. Vandaag begint Kwaku met een speciale middag voor ouderen, met veel traditionele muziek en dans.