Politiek

NL
V

'Nog geen oplossing voor conflict tussen gemeente en Reguliersdwarsstraat over Gay Pride'

18 juli 2017, 09.44 uur

Er is nog geen oplossing gevonden voor het conflict tussen ondernemers van de Reguliersdwarsstraat en de de gemeente over de aankomende Gay Pride. Gesprekken met de gemeente liepen gisteren op niets uit. Vandaag wordt een nieuwe poging gewaagd.

De ondernemers zijn niet blij met de brief die burgemeester Van der Laan vorige week stuurde aan de gemeenteraad. Daarin werd de suggestie gewekt dat de Reguliersdwarsstraat zich niet meer als homostraat wil profileren.

De Reguliersdwarsstraat wil tijdens de Amsterdam Pride, die over drie weken plaatsvindt, geen straatfeest organiseren. De ondernemers willen niet onder de strenge en dure parapluvergunning van de organisatie van de Pride vallen. De gemeente wil dat juist wel.

Eward Koning van de ondernemersvereniging zegt tegen De Telegraaf dat de straat het juist klein wil houden, onder meer door de terrassen te houden zoals ze nu zijn. De gemeente is het daar niet mee eens, ook omdat de beveiliging tijdens het straatfeest vorig jaar niet op orde zou zijn geweest.

Een overleg met de gemeente mislukte gisteren. Vandaag zitten de ondernemers opnieuw met de gemeente om de tafel. Volgens Koning zijn tot nu toe alle voorstellen van de ondernemers door de gemeente van tafel geschoven.