Start van hoofdcontent

Stad

nl

Roethof over politie-inval Noord: 'Justitie heeft grenzen overschreden'

20 juli 2017, 22.59 uur · Aangepast 21 juli 2017, 00.45 uur

Justitie heeft grenzen overschreden bij de politie-inval in Noord, waarbij gisteravond twee aanhoudingen werden verricht. Dat zegt advocaat Gerald Roethof, die de aangehouden verdachten vertegenwoordigt.

De politie zocht in de woning aan de Hagedoornweg naar wapens. Dat gebeurde naar aanleiding van een tip. Er werden geen wapens aangetroffen. Enkele uren na de doorzoeking stonden de verdachten alweer op straat. 'Ze kunnen nog steeds niet bevatten wat hen is overkomen', zegt Roethof tegen AT5.

Lees ook: Arrestatieteam valt woning Noord binnen: vijf aanhoudingen

Volgens de advocaat heeft justitie te makkelijk toestemming gegeven voor de politie-inval. Hij is bezig met een brief aan het Openbaar Ministerie waarin hij uitleg eist.

'Ik wil weten hoe goed justitie de tip heeft onderzocht. Ik wil weten waarom mijn clienten niet zijn verhoord na hun aanhouding. Waarom is de inval met zoveel geweld gedaan? En ik wil weten waarom justiite niet gewoon toegeeft dat de aanhoudingen ten onrechte hebben plaatsgevonden'.

Schade
Roethof zegt dat de woning van zijn clienten behoorlijke schade heeft opgelopen bij de inval. 'Het minste wat justitie kan doen is de schade vergoeden, naast excuses natuurlijk', zegt hij.

Roethof denkt dat zijn eisen goede kans van slagen hebben. 'Ik eis nooit iets voor niets', zegt hij. 'Ik eis alleen maar omdat ik denk dat het redelijk is'.

AT5