Start van hoofdcontent

112

nl

Winkels en woningen ontruimd vanwege brand Spui

28 juli 2017, 18.54 uur · Aangepast 28 juli 2017, 22.41 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Een lastig bereikbare brandhaard in een pand aan het Spui zorgt vrijdagmiddag voor overlast in het centrum van de stad. Meerdere winkels en woningen zijn door de brandweer ontruimd.

De brand ontstond rond 15.35 uur in een restaurant aan het Spui. Het vuur was binnen niet al te lange tijd onder controle, maar volgens een brandweerwoordvoerder bevindt zich nog altijd 'een warmteplek' ergens in het pand. 

Deze plek bevindt zich op een lastig te bereiken locatie. De brandweer moet daarom onder meer wat vloerdelen in het pand wegbreken. Bij de brand is behoorlijk wat rook vrijgekomen. Rond 19.30 uur werd de brandhaard uiteindelijk gevonden. Een halfuur later was de brand onder controle.

Ontruimingen
De vier bovengelegen woningen van het restaurant, met de voordeur aan de Voetboogstraat, zijn ontruimd. De verwachting is dat de bewoners de nacht elders zullen moeten doorbrengen. Ook waren enige tijd enkele winkels in de Kalverstraat ontruimd. Inmiddels is hiervan geen sprake meer.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, hier zal onderzoek naar worden gedaan. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De Seafood Bar is zo hot, dat de rook uit de deurposten komt. Brandweer is er overigens al. pic.twitter.com/9RnxHx1YtD

— Gonny van der Zwaag (@gonny) July 28, 2017