Stad

'Picknickgevoel' in Scheepvaartmuseum tijdens vertoning Zomergasten met Van der Laan

30 juli 2017, 19.59 uur

Zevenhonderd mensen kijken vanavond in het Scheepvaartmuseum naar Zomergasten met burgemeester Van der Laan. En het gevoel dat daar moet overheersen is zoals bij een grote picknick, vertelt nachtburgemeester Mirik Milan tegen AT5.

Veel Amsterdammers zullen gaan kijken, en dat kan ook ergens anders dan thuis. Op veel plekken in de stad wordt de ideale televisieavond van de burgemeester op groot scherm gekeken.

Scheepvaartmuseum
Van een handje vol in een café tot aan honderden in het Scheepvaartmuseum. 'We gaan het kijken op een stenen vloer. Mensen moeten een kussentje meenemen. Wat leuk is, is dat iedereen zijn eigen hapjes en picknickmand mag meenemen. Dat gevoel wilden we heel erg graag creëren', zegt Milan.

Lees ook: Stad kijkt samen naar Zomergasten met burgemeester Van der Laan

Het is een idee van reclamebureau Boomerang en werd snel omarmd door de nachtburgemeester. 'Ik heb veel met de burgemeester samengewerkt. Bij het Scheepvaartmuseum vonden we meteen een plek. Iedereen doet belangeloos mee.'

Café Struik
Het Scheepvaartmuseum is de grootste, en ook al uitverkocht. Maar op veel meer plekken in de stad wordt de uitzending gekeken: bijvoorbeeld de Q-Factory, het Ketelhuis en ook in café Struik op de Rozengracht. 'Eberhard is een uitermate populaire burgemeester en daarom denk ik dat veel mensen de uitzending willen zien. Daarom zenden wij het uit. We dachten: ''leuk met een biertje erbij''. Als er doorheen gepraat wordt kunnen we het geluid gewoon harder zetten', zegt Joey Janssen van het café.

In de uitzending vanavond komen oud-wethouder Jan Schaefer aan bod, maar ook Appie Nouri. De uitzending van Zomergasten begint om 20.25 uur en is te zien op NPO 2.