Start van hoofdcontent

112

nl

Agent krijgt klap bij arrestatie agressieve zakkenrollers tijdens Pride-feest

5 augustus 2017, 14.08 uur · Aangepast 5 augustus 2017, 14.38 uur · Foto: taxi1108

De politie heeft vrijdagavond vier mannen aangehouden die zich schuldig maakten aan zakkenrollen en straatroven. De vier werden op heterdaad betrapt.

De mannen van 17, 19, 22 en 51 jaar oud hebben de Jamaicaanse, Algerijnse en Marokkaanse nationaliteit. Ze zijn woonachtig in een AZC en hebben een tijdelijke verblijfsstatus. 

Geprepareerde smartphone
De 51-jarige verdachte werd, op het moment dat hij een door de politie geprepareerde smartphone wegpakte, in de kraag gevat. Hij is aangehouden voor zakkenrollerij.

Op een andere locatie volgenden agenten van een speciaal team drie andere mannen die duidelijk op zoek waren naar slachtoffers. 'Zij spraken op een agressieve manier mensen aan en grepen naar de zakken of tassen van de niets vermoedende feestvierders. Ook de "knuffeltruc of de ''voetbaltruc" werden ingezet om de zakken van slachtoffers af te tasten', stelt de politie.

De drie konden worden gepakt toen ze een in burger geklede agent probeerden te beroven. Hierbij werd geduwd en getrokken en een agent kreeg een klap. 

Canal Parade
Ook vandaag tijdens de Canal Pride en de feesten in de stad is het speciale team actief. Zij maken opnieuw gebruik van geprepareerde smartphones die real time kunnen worden opgespoord.