Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tientallen opgelicht met Canal Parade-boot die nooit kwam

7 augustus 2017, 19.40 uur · Aangepast 9 augustus 2017, 11.31 uur

Met tientallen mensen stonden ze zaterdag aan wal te wachten op de boot van Cordaan. Maar die kwam niet. 'We zijn er met zijn allen in gestonken', zegt zanger Stefan van Loon. Hij zou de feestgangers gaan vermaken, beloofde meesteroplichter Robbert van B.

'Hier zou 'ie liggen', wijst Van Loon naar de Kloveniersburgwal. 'Boot nummer acht van Cordaan.' Van Loon dacht zaterdag zijn twee hobby's mooi te kunnen combineren: hij zingt dus en figureert regelmatig series en films. 'Ik zou drie á vier uur gan zingen, en er zou een clip worden opgenomen.'

Hij dacht met Robbert van B. geregeld te hebben dat een man of dertig (á dertig euro) kon meevaren met Cordaan. 'Maar zijn Facebookpagina is verdwenen en ik krijg alleen zijn voicemail.' De echte Cordaanboot voer wel degelijk mee. 

Lees ook: Tranen op Iraanse boot Canal Parade: 'De schipper liep ineens weg'

Van B. had de groep ervan overtuigd dat hij een plekje aan boord kon regelen met overtuigende e-mails en een, zo bleek later, oude foto. Stefan en zijn vriendin raakten zelfs bevriend met Van B.

'Het was gezellig, we hebben nog gebarbecued. Hij had zijn laptop mee en deed net alsof hij de Canal Parade aan het voorbereiden was. En dan zei hij dat er weer mensen afvielen en dan gingen wij weer mensen proberen te ronselen in de figurantenwereld.' Maar de aap komt uit de mouw als de gedupeerden de naam van Robbert googelen.

Lees ook: Tevredenheid over Canal Parade: op 30 aanhoudingen na vooral feestelijk

'Hij is een meesteroplichter, John van den Heuvel heeft achter hem aangezeten, hij was bij TROS Opgelicht. We zijn er heel goed ingestonken. Iedereen dacht een leuke dagen te kunnen hebben. We zijn weer een illusie armer.' 

Voor zover mogelijk heeft het verhaal nog een happy end: Stefan heeft Robbert van B. op weten te sporen en hem naar het politiebureau gebracht. Van B. zou nu de schade willen vergoeden.