112

NL
V

Verdachte dodelijke steekpartij metro blijft 90 dagen langer vastzitten

9 augustus 2017, 13.28 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De 27-jarige Amsterdammer die verdacht wordt van een dodelijke steekpartij in de metro blijft voorlopig vastzitten. De man werd begin deze week voorgeleid en zijn voorlopige hechtenis is met 90 dagen verlengd.

Op 27 juli werd in de avondspits een 38-jarige Amsterdammer doodgestoken, dat gebeurde vlakbij station Venserpolder. Het was op dat moment druk in de metro, veel mensen waren getuige van het incident. De verdachte werd kort na de steekpartij opgepakt op het metrostation. Eerder al liet het Openbaar Ministerie weten dat de man psychologisch onderzocht wordt, dat onderzoek kan nog enige tijd duren.

Lees ook: Getuige dodelijke steekpartij in metro: 'Iedereen raakte in paniek en rende naar voren'

Willekeurig gekozen
Wat precies de aanleiding is geweest, is nog steeds niet duidelijk. Volgens de politie lijkt het erop dat de dader zijn slachtoffer willekeurig gekozen heeft. Er zou geen ruzie aan de steekpartij voorafgegaan zijn.

Over de verdachte is nog weinig bekend. De man zit nog steeds in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Rond de identiteit van het slachtoffer heerst ook nog veel onzekerheid.