Start van hoofdcontent

112

nl

Weer auto verwoest door brandstichting in Noord

10 augustus 2017, 08.44 uur · Aangepast 10 augustus 2017, 09.40 uur · Foto: Martin Damen

Een auto die geparkeerd stond aan de Werengouw is vannacht verwoest door brand. Het is dit jaar al de 28ste autobrand in stadsdeel Noord. Er lijkt wederom sprake van brandstichting.

De vriendin van de eigenaresse van de Audi hoorde vannacht een harde knal en zag vervolgens de auto van haar vriend in lichterlaaie staan. Ze alarmeerde de brandweer die het vuur gedoofd heeft. Niet alleen de Audi, ook een Peugeot die ervoor geparkeerd stond, heeft schade opgelopen. Het vuur sloeg namelijk over.

Lees ook: Ouderenpartij wil klopjacht op pyromaan Noord: 'Impact op veiligheidsgevoel is enorm'

De politie heeft nog gezocht naar een verdachte, maar die niet meer aangetroffen. De Audi en Peugeot zijn beide in beslag genomen voor sporenonderzoek.

De ouderenpartij wil dat er actie wordt ondernomen om een einde te maken aan de reeks autobranden in Noord. Fractievoorzitter Van Soest pleitte vanochtend in De Telegraaf voor een klopjacht op de dader of daders.

#Autobrand inmiddels de #28ste dit jaar lijkt op #brandstichting? in #Amsterdam #noord. Tweede auto liep forse brandschade op. #Werengouw pic.twitter.com/e35p4fV1mP

— Martin Damen (@martindamen58) 10 augustus 2017