Europa verder uit zicht na verlies tegen Rosenborg

18 augustus 2017, 00.54 uur

Ajax is er vanavond niet in geslaagd de eerste wedstrijd van de laatste play-offs voor de Europa League tegen Rosenborg te winnen. Kansen waren er, maar dat bleek niet genoeg om te scoren. Rosenborg ging er met de winst vandoor: 0-1.

De opdracht voor Ajax was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk, het hoofdtoernooi van de Europa League halen. David Neres stond in de basis in plaats van Justin Kluivert. Davinson Sanchez, die een dag eerder nog bij de selectie zat, was er uiteindelijk toch niet bij.

De ploeg van Keizer begon gretig aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal schoten op goal van onder andere Van de Beek, Ziyech en Younes. In de omschakeling werd Rosenborg af en toe dreigend voor de goal van de Ajacieden, maar dat leverde geen serieus grote kansen op. Door slordige laatste pases verzuimde Ajax zich het eerste half uur te belonen en het aanvallende spel om te zetten in een voorsprong.

Ajax kwam na de rust met dezelfde instelling als de eerste helft terug op het veld en zocht meteen de aanval op. Van de Beek kreeg de eerste kans, maar wist een assist van Younes niet te verzilveren en schoot de bal in de handen van de keeper. Na een kwartier spelen kreeg De Ligt een dot van een kans, maar kopte net over.

Wat Ajax al de hele wedstrijd verzuimde deed Rosenborg in de 77e minuut wel: scoren. Door een fout in de defensie kwam de bal in de voeten van invaller Adegbenro die vervolgens het net wist te vinden. De Amsterdammers slaagden er vervolgens niet meer in de grip terug te krijgen op de wedstrijd. 0-1 bleef op het scorebord staan en Ajax verloor daarmee voor de tweede keer binnen een week.