Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gezin grensrechter Richard Nieuwenhuizen wacht nog op 20.000 euro

25 augustus 2017, 01.38 uur

De familie van Richard Nieuwenhuizen wacht nog op ruim 20.000 euro van een benefietwedstrijd die SC Buitenboys speelde ter nagedachtenis aan de overleden grensrechter uit Almere. Dat zegt de advocaat van de familie tegen RTL Boulevard.

Nieuwenhuizen was in 2012 het slachtoffer van een schoppartij, na een wedstrijd in Almere tussen Nieuw Sloten en Buitenboys. Later overleed hij aan zijn verwondingen. 

Er werd na zijn dood een benefietwedstrijd gehouden waarbij ongeveer 55.000 euro werd opgehaald. De opbrengst van de wedstrijd was bedoeld voor de nabestaanden, maar volgens advocaat Yehudi Moszkowicz is niet al het geld bij de familie terecht gekomen. Als de zoons van Nieuwenhuizen het huis uit zouden gaan, zou er nog 20.000 euro van het ingezamelde geld voor ze vrijkomen, maar het geld lijkt op.

Lees ook: Voorzitter Nieuw West United: 'Heel de club is ontdaan door de affaire'

De Stichting Richard Nieuwenhuizen zou volgens voorzitter Richard Langeveld van Buitenboys het geld beheren. Maar de administratie van die stichting laat volgens hem te wensen over. Buitenboys geeft aan dat de familie al het ingezamelde geld al zou hebben gekregen en wil met het gezin in gesprek.