Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vakanties voorbij: laatste week afsluiting A10 West wordt week met veel vertraging

25 augustus 2017, 14.19 uur · Aangepast 25 augustus 2017, 14.37 uur · Foto: Rijkswaterstaat

Zes weken is de A10 West afgesloten voor groot onderhoud. Richting het zuiden is de weg klaar, maar de binnenring richting de Coentunnel is nog anderhalve week afgesloten. Vooral in de laatste week verwacht Rijkswaterstaat veel extra vertragingen en overlast, want de vakanties zijn bijna overal afgelopen.

Tot nu toe viel het mee met de files en overige overlast. Alleen in de eerste dagen na de afsluiting van de ring was het voor veel automobilisten nog even wennen. Maar in de weken daarna viel het erg mee, natuurlijk ook omdat de opknap in de vakantieperiode gepland was.

Lees ook: Drukte in Centrum en West door afsluiting A10

Spits mijden
Voor de laatste week raadt Rijkswaterstaat weggebruikers aan om goed voorbereid op weg te gaan. 'Wij raden de weggebruiker aan om juist die laatste week de A10 West te vermijden. Lukt dat niet, mijd dan de spits, volg de omleidingsroutes en hou rekening met een half uur extra reistijd.' De gemeente adviseert mensen hun auto te laten staan en met de fiets en het ov te reizen.

In totaal wordt er in de zes weken onderhoud ongeveer 20 olympische zwembaden aan asfalt afgeschraapt en op nieuw gelegd. Er wordt 33 kilometer aan nieuwe belijning getrokken. Ook worden matrixborden en communicatiesystemen vervangen en wordt de afvoer van regenwater verbeterd.

Lees ook: 'Je kunt je wel druk maken, maar dat schiet toch niet op'

Monsterproject A10 Zuid
De werkzaamheden aan de Westring stonden eigenlijk gepland voor 2018. Maar ze werden een jaar vervroegd, zodat de weg in goede staat is zodra er begonnen wordt aan het monsterproject op de A10 Zuid. Onder de noemer Zuidasdok wordt de weg daar in de komende jaren verbreed en ondertunneld en wordt Station Zuid verbouwd.