Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van Duivenbode stapt op bij Ajax door onvrede over technisch beleid

25 augustus 2017, 16.31 uur

Een dag na de blamage tegen Rosenborg en de uitschakeling in de laatste voorronde van de Europa League, lijkt er ook een eerste scheur te ontstaan in het bestuur van de club. Oud-Ajacied en commissaris Theo van Duivenbode is vanmiddag opgestapt. Hij is het niet eens met de huidige koers van de club.

'De heer van Duivenbode kan zich onvoldoende vinden in de manier waarop wij, en dan bedoel ik de RvC en de directie, de laatste periode zijn omgegaan met de voetbaltechnische en zakelijke belangen van Ajax. Om die reden heeft hij de keuze gemaakt om te stoppen', zegt de voorzitter van de Raad van Commissarissen Leo van Wijk op de site van de club.

Linksback onder Michels
Van Duivenbode werd op 14 juni 2012 tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering van Aandeelhouders benoemd als commissaris. Van 1964 tot en met 1969 speelde Van Duivenbode voor Ajax. De linksback was een belangrijke speler in het eerste elftal van Rinus Michels.

Over het aftreden van Van Duivenbode zegt Leo van Wijk verder: 'Wij respecteren zijn beslissing. Mede namens de overige RvC-leden wil ik hem bedanken voor zijn bijdrage gedurende de afgelopen jaren. Gelukkig blijft hij actief betrokken bij de club, onder meer vanwege zijn rol als voorzitter van Lucky Ajax'. 

Voor de vrijgekomen positie in de Raad van Commissarissen wordt zo snel mogelijk een nieuwe kandidaat voorgedragen.