Start van hoofdcontent

Stad

nl

AT5 krijgt nieuwskanaal voor jongeren

25 augustus 2017, 18.37 uur · Aangepast 25 augustus 2017, 20.00 uur

AT5 heeft iets nieuws: @FIVE. Dit is het YouTube-kanaal met nieuws, vlogs en shownieuws uit onze stad. Het kanaal is speciaal voor de jonge Amsterdammers, tussen de 12 en 16 jaar, maar het is nog niet af.

Ben of ken jij fanatieke YouTube-kijkers? Lees dan even door. Nu al nieuwsgierig? Je vindt het kanaal hier.

Wat jongeren belangrijk vinden, is niet hetzelfde als waar het ‘volwassen’ nieuws op inspeelt. Jongeren hebben andere ideeën, andere prioriteiten, andere interesses en andere helden. En die zoeken ze natuurlijk vooral op Instagram, YouTube en Snapchat.

Dat is waarom we op YouTube video’s gaan maken over wat hier gebeurt. Dat kan serieus zijn, maar ook de leuke kant van de stad komt aan bod. De filmpjes gaan over hun eigen wijk, straat, school, vrienden en vooral ook over hen. We beantwoorden vragen, stellen moeilijke thema’s aan de kaak, doen challenges, leggen belangrijke onderwerpen uit en brengen nieuws over hun favoriete artiesten en sportclubs. Alles vanuit de belevingswereld van de tiener.

Om dat allemaal goed te doen, hebben we de jongeren zelf nodig. Hun taak is simpel: ga naar ons kanaal. Klik op iets dat je leuk vindt, bekijk de video, geef je mening in de comments en abonneer jezelf.

Hoe meer jongeren reageren en kijken, hoe beter en leuker onze video’s worden. Creëer samen met ons een kanaal waar jongeren terecht kunnen voor zowel informatie als entertainment, waar ze op een leuke manier over elkaar en de wereld om hen heen kunnen leren.