Stad

Feest in Driemond, N236 weer open

28 augustus 2017, 21.58 uur · Aangepast 29 augustus 2017, 12.12 uur

Google Maps
Google Maps

De hele zomer zat de belangrijkste verkeersader van Driemond dicht, de N236. Na maandenlang werk en het vervangen van de Geinbrug kon de weg vanochtend weer open. 'Ik werd er niet vrolijk van dus ben heel blij dat die weer open is', aldus een buurtbewoner.

Voor de zomer waren veel Driemonders niet te spreken over het onderhoud. Het dorp zou afgesloten worden van Amsterdam en omliggende dorpen, zeiden ze toen.

Hans Lenters, eigenaar van een crèche, was zelfs bang om failliet te gaan. 'Dat is gelukkig niet gebeurd. Je zag toch dat veel klanten inspeelde op de nieuwe situatie', aldus de ondernemer.

Wel vindt hij de houding van de provincie nog altijd star. 'We werden zomaar voor dit voldongen feit gezet en moesten ons er maar naar schikken.' Een compensatie voor de maandenlange overlast kwam er nooit.

Hele slechte staat
De provincie wilde de brug vervangen omdat die 'in zeer slechte staat' was. Tegelijkertijd werd de kruising bij Driemond aangepakt. Dit alles zou de veiligheid op de weg moeten verbeteren. Na maandenlang omrijden kon er vanochtend eindelijk weer gereden worden op de provinciale weg.