Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kan het Oosterpark al die festivals wel aan?

31 augustus 2017, 19.26 uur · Aangepast 1 september 2017, 00.35 uur

Het Oosterpark en festivals: voor de een water en vuur, voor de ander geen enkel probleem. Vrijdag begint in het park het driedaagse Terrassen Festival, dat door buurtbewoners tevergeefs geprobeerd werd tegen te houden bij de rechter. Maar stadsdeelvoorzitter Ivar Manuel, maakt zich geen enkele zorgen: de gemeente heeft flink wat maatregelen genomen om het park te beschermen.

Er mogen in het Oosterpark jaarlijks twee grote festivals worden gehouden, dat zijn Keti Koti en het Amsterdam Roots Festival. Daarnaast is bepaald dat er ook nog een aantal middelgrote festivals gehouden mag worden, zoals het Terrassenfestival komend weekend.

Maatregelen
Stadsdeelvoorzitter Ivar Manuel: 'We hebben maatregelen genomen zodat het geen groot festival kan worden. Zo mogen tenten niet met grote pinnen in de grond worden vastgemaakt om de drainage niet te beschadigen en mogen er niet meer dan 2000 mensen tegelijk op het terrein zijn. Als het gras tegen de verwachting in al die mensen niet kan hebben heeft het stadsdeel met de organisator afgeproken dat er grasmatten zoals in de Johan Cruijff Arena worden neergelegd zodat het gazon snel kan worden hersteld.'

En nu maar hopen dat die 18.000 geinteresseerden die zich op Facebook hebben gemeld niet allemaal tegelijk komen opdagen.