Start van hoofdcontent

112

nl

Zaak-Dixidiefstal krijgt staartje: aangifte na 'aanhouding' door Frans Stuy

6 september 2017, 13.16 uur · Aangepast 6 september 2017, 14.50 uur

De man die afgelopen donderdag door kermisbaas Frans Stuy en enkele beveiligers werd gepakt op verdenking van diefstal van een aantal Dixi-toiletten doet nu zélf aangifte.

Stuy ontdekte recent dat er steeds vaker Dixi-toiletten en plaskruizen van zijn terrein verdwenen. Na een tip bleek er een levendige handel in de gestolen goederen te bestaan op Marktplaats. Stuy maakte via deze site een afspraak om zijn eigen spullen 'terug te kopen.'

Het Marktplaats-contact werd vervolgens door Stuy aangezien voor een betrokkene bij de diefstal. Samen met drie beveiligers werd de man vastgehouden en overgedragen aan de politie. Maar deze man heeft, naar eigen zeggen, niks met de diefstal te maken. 

De man laat aan AT5 weten dat hij slechts optrad als vervoerder van de goederen. 'Een collega had me gevraagd deze spullen te verplaatsen. Bij mijn weten waren ze afkomstig van een campingterrein.'

Bij de aanhouding was volgens de man ook nog eens sprake van het nodige duw- en trekwerk. De man zegt nu zelf aangifte te hebben gedaan tegen Stuy.

Stuy zélf ontkent dat er bij de aanhouding geweld is gebruikt. De politie heeft de zaak in onderzoek.