Start van hoofdcontent

Stad

nl

Plannen Sluisbuurt iets aangepast: wolkenkrabbers worden 18 meter korter

7 september 2017, 17.16 uur

De Sluisbuurt gaat vrijwel definitief de hoogte in al zullen de torens met 125 meter iets minder hoog zijn dan verwacht. Het college maakte vandaag bekend een besluit te hebben genomen over de buurt op het Zeeburgereiland.

In het gebied moeten de komende jaren 5.500 woningen gebouwd worden. Er kan in 2019 gestart worden met de bouw, die zal binnen 10 tot 15 jaar afgerond zijn.

Echte eyecatcher
'De wijk wordt een echte eyecatcher, met hoge, slanke woontorens en prachtig uitzicht op het water en de omgeving', zegt wethouder Eric van der Burg. 'Door hoogbouw blijft er meer ruimte over voor openbare ruimte en groen op straat. Die ruimte benutten we door parken en speeltuinen aan te leggen.'

Lees ook: Zeeburg moet wolkenkrabbers krijgen: hoogste toren straks 143 meter

Het was aanvankelijk de bedoeling dat er hogere gebouwen zouden komen, zo'n 143 meter. Na de inspraak heeft het college besloten de hoogste torens iets in te korten naar 125 meter. Zo´n 40 procent van de woningen wordt sociaal verhuurd, 40 procent is voor de middeldure huur en en 20 procent is voor de vrije sector verhuur en verkoopmarkt. 

Om de nieuwe verkeersstromen te verwerken, wordt er de komende jaren gewerkt aan een nieuw mobiliteitsplan. Voor fietser en voetgangers wordt er een brug aangelegd naar het Oostelijk Havengebied, moet het fietspadennetwerk uitgebreid worden en ook het openbaar vervoer moet een upgrade krijgen.