Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toilet in sociale huurwoning kapot: kinderen van Debbie poepen in plastic zakken

8 september 2017, 18.38 uur · Aangepast 8 september 2017, 19.04 uur

De riolering in de sociale huurwoning van Debbie Gill is kapot. Ze heeft daardoor last van vliegen, het stinkt verschrikkelijk en tot overmaat van ramp kunnen de vrouw en haar vijf kinderen voorlopig geen gebruik maken van het toilet.

Het probleem met de riolering staat niet op zich. Debbie heeft al jarenlang problemen met haar woning in stadsdeel Noord. Die is verouderd, vochtig en op sommige plekken zit schimmel. Debbie denkt dat haar kinderen daardoor steeds ziek zijn. 'En Eigen Haard doet er niets aan', zegt ze. 'Er komt een opzichter langs en dat is het dan'.

Mobiel toilet
Aanvankelijk deden de kinderen van Debbie hun behoefte noodgedwongen in plastic zakken. Inmiddels heeft Eigen Haard een mobiel toilet voor de voordeur laten plaatsen.

Toch is dat niet voldoende voor Debbie. Helemaal omdat het de hele week gaat regenen. 'Natuurlijk is het goed dat Eigen Haard met een oplossing komt, maar voor vijf kleine kinderen is een Dixie  gebruiken onmogelijk. Vooral als ze nog zo klein zijn'.

Eigen Haard erkent de problemen. De woningcorporatie gaat er maandag mee aan de slag en hoopt dat de wc nog komende week klaar is.