Klanten van ondergelopen restaurant moeten behoefte doen op mobiel toilet

Bij een restaurant aan de Van Baerlestraat moeten klanten vanavond noodgedwongen gebruik maken van een mobiel toilet voor de deur. Door de heftige regenval is het souterrain onder het restaurant ondergelopen en zijn de toiletten onbruikbaar.

De eigenaar van de brasserie is het spuugzat. Het is namelijk niet de eerste keer dat zijn restaurant onder water staat. Kennelijk is de riolering onder het restaurant niet berekend op de afvoer van grote hoeveelheden regen, zoals vandaag.

Groot drama
De gedupeerde ondernemer wil dat de gemeente actie onderneemt. 'Er staan hier twee pompen overuren te draaien, maar die hebben het vandaag op gegeven moment begeven. Het is een groot drama'.

De brandweer heeft zijn zaak aan het begin van de avond leeggepompt. 'Dat hebben ze heel goed gedaan. Grote klasse daarvoor, maar ik wil dat er een permanente oplossing komt. Er moet op een of andere manier iets mogelijk zijn. Wij willen niet continu hoeven te vechten tegen een muur van water'.

Lees ook: Wateroverlast op Station Zuid door harde regen

Wat die oplossing precies moet zijn, weet de restauranteigenaar niet. 'Daarvoor heb ik er te weinig verstand van, maar dat er iets moet gebeuren lijkt me duidelijk'.