Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Bijzonder moment toont sterke band burgemeester en koning

9 september 2017, 16.25 uur · Aangepast 9 september 2017, 16.42 uur

Een bijzonder moment toen koning Willem-Alexander en burgemeester Eberhard van der Laan samen buurtcentrum Het Claverhuis uit liepen en richting de auto gingen. Gearmd liepen Van der Laan en de koning naar buiten.

In Het Claverhuis in de Jordaan heeft Willem-Alexander over de voorzieningen en veranderingen in die buurt en over het wonen en leven in de Jordaan in het algemeen. Het bezoek werd afgesloten met een borrel in café De Eland.

De koning was hier op speciaal verzoek van de burgemeester. Eberhard van der Laan en Willem-Alexander hebben in aanloop naar de inhuldiging in 2013 een goede band opgebouwd samen. De burgemeester had toen veel overleg had met de - toen nog - Prins van Oranje over de troonwisseling en was ook een van de getuigen op de dag zelf in het Paleis op de Dam.

Het beeld van de zieke Van der Laan en Willem-Alexander die arm in arm de trap aflopen en richting de auto gaan, greep veel Amsterdammers aan. Een foto die een AT5-verslaggever maakte wekt veel emotionele reacties op bij Amsterdammers en wordt veel gedeeld op sociale media.

abc5media_image_1