Whatsapp

Stad

Slechtziende zwemmers op zoek naar nieuwe badmeesters

9 september 2017, 19.51 uur · Aangepast 9 september 2017, 20.40 uur

Pech voor een groep slechtziende zwemmers die elke zaterdagochtend zwemlessen volgt in zwembad de Meerkamp in Amstelveen. De twee zwemleraren stoppen ermee. De groep is om die reden met spoed op zoek naar nieuwe badmeesters.

Al tientallen jaren geven Hans en Anja iedere zaterdagochtend zwemles aan visueel beperkten, maar dat gaat - tot verdriet van veel zwemmers - ophouden. 'Misschien dat er een gepensioneerd badmeester kijkt naar AT5 of iemand anders. Het is hier heel erg gezellig. Kom eens praten en kijken of we wellicht met elkaar iets kunnen bedenken', zegt één van de zwemmers voor de camera's van AT5.

Elke zaterdagochtend komt er een groep van zo'n twintig visueel beperkten samen in zwembad De Meerkamp in Amstelveen om wat baantjes te trekken. Overdag meezwemmen met de rest van het publiek is voor deze groep geen optie.

Geen richting
Voor deze groep zwemmers is het belangrijk dat ze onder 'soortgenoten' is, legt badmeester Hans uit. 'Iedereen heeft dezelfde handicap, dus iedereen weet ook wat de problemen ermee zijn. Ze kunnen hier dus vrij zwemmen tussen de lijnen in. Terwijl als je dus gewoon overdag gaat zwemmen, dan ben je vrij in het grote bad. Dat kan voor problemen zorgen', aldus de ex-badmeester.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich melden op www.cormeta.nl

Whatsapp