Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Ruigoord stopt met grote dance-events

11 september 2017, 18.52 uur · Aangepast 11 september 2017, 19.04 uur

Er worden geen grote dance-evenementen meer georganiseerd in kunstenaarsdorp Ruigoord. Dat is vorige week donderdag besloten tijdens een dorpsvergadering.

'Festivals zijn nu mainstream en Ruigoord is nooit mainstream geweest. Dus moeten we een andere kant op', aldus een van de atelierhouders.

Het dorp werd de laatste jaren, ook door de instanties, meer als event-locatie gezien dan als kunstenaarskolonie. Ook was er overlast voor de atelierhouders in Ruigoord. Het dorp wil zich nu richten op kleinschaligheid en vernieuwende hybride kunstvormen.

Georgie's Wintergarten
De vijfjarige samenwerking met event-organisator Chasing The Hihat, onder andere verantwoordelijk voor Georgie's Wintergarten, is opgezegd. De organisator begon in 2012 klein in de kerk van Ruigoord, maar organiseerde de laatste jaren festivals waar meer dan 5000 bezoekers op af kwamen.

Lees ook: Landjuweel moet eerder stoppen door fout met vergunningaanvraag

Landjuweel
Het vijfdaagse dorpsfeest Landjuweel, dat sinds 1975 plaatsvindt en georganiseerd wordt door de bewoners van Ruigoord, zal nog wel doorgang vinden. De programmering voor 2018 wordt in oktober bekendgemaakt.