Politie tast nog in duister over motief doodschieten HFC-eigenaar

De politie heeft nog geen idee waarom de 48-jarige Ali Kaynak gisteravond is doodgeschoten. Op internet wordt hevig gespeculeerd over een motief, maar de politie heeft nog geen concrete aanwijzingen.

Op sociale media werd gesuggereerd dat Kaynak mogelijk crimineel zou zijn, of dat de moord te maken zou hebben met zijn politieke Turkse achtergrond. 'Die speculaties kennen we ook, maar we hebben geen concrete aanwijzingen in die richting', aldus politiewoordvoerder Ellie Lust vanavond bij Opsporing Verzocht.

Doodgeschoten
Kaynak was mede-eigenaar van de Halal Fried Chicken (HFC). Hij werd gisteravond rond 23.30 uur voor een filiaal van de fastfoodketen aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Nieuw-West doodgeschoten. Hij was getrouwd en had kinderen. Hij stond bekend als bijzonder maatschappelijk betrokken, aldus de politie.

Lees ook: Doodgeschoten man is mede-eigenaar HFC

Verbanden
De politie onderzoekt of er verbanden zijn tussen de moord en eerdere incidenten bij de HFC. In augustus werd er achter het filiaal in Nieuw-West iemand in zijn been geschoten en werd er in april bij het filiaal brand gesticht. De politie is nog op zoek naar de brandstichter.

Vechtpartij
In een ander filiaal aan Plein '40-'45 ontstond in augustus 2016 een flinke vechtpartij tussen twee compagnons van het restaurant. Daarbij zou een van hen de ander hebben geprobeerd te steken. In dit filiaal aan het Plein '40 - '45 woedde in augustus van dit jaar ook een kleine brand.

Getuigen die de politie nog niet heeft gesproken worden gevraagd zich te melden. Ook is de politie op zoek naar beeldmateriaal van gisteravond.