Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

MS-patiënt Winston voltooit Dam tot Dam Wandeltocht: 'Rusten? Nee, ik ga feesten!'

16 september 2017, 18.41 uur · Aangepast 16 september 2017, 19.18 uur

MS-patiënt Winston Carrilho heeft misschien wel de grootste uitdaging uit zijn leven volbracht. Hij voltooide vandaag de Dam tot Dam Wandeltocht.

Carrilho lijdt al jaren aan MS, een zenuwziekte waardoor bewegen moeilijker wordt, maar staat toch vijf dagen per week in de sportschool. Gisteren vertelde hij aan AT5 hoe hij dankzij sport uit zijn depressie klom.

Lees ook: Winston loopt ondanks MS de Dam tot Damloop: 'Ik ben net een tank. Ik ga door'

Nu is hij erin geslaagd de vijf kilometer lange wandeltocht te volbrengen. Onderweg had hij daarbij de nodige steun van zijn familie en vrienden. 'Zij kennen me door en door. Ze weten precies wanneer het goed of slecht met me gaat', vertelde hij vanmiddag bij de finish.

Carrilho had ervoor kunnen kiezen om te rusten, maar daar wilde hij niets van weten. Hij ging liever nog even nagenieten. 'Natuurlijk heb ik daar kracht voor. Voor een feest altijd'.

Het evenement zondag is van de eerste tot de laatste loper live te zien bij AT5. De uitzending begint 's ochtends om tien uur op AT5.nl en de Facebookpagina van AT5, de laatste loper zal rond een uur of vijf de finishlijn op de Peperstraat in Zaandam passeren.