Ajax lijdt puntenverlies in Den Haag

17 september 2017, 18.41 uur

Ajax heeft vandaag twee punten in Den Haag laten liggen, door gelijk te spelen tegen ADO. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft nog op een voorsprong, maar verspeelde deze door een slechte tweede helft te spelen. De eindstand: 1-1.

Ajax nam in de eerste helft direct het heft in handen en zette ADO Den Haag meteen onder druk. Dat resulteerde ook in hele goede kansen. Klaas Jan Huntelaar kon oog in oog met keeper Robert Zwinkels niet afdrukken, Justin Kluivert had de hoek voor het uitzoeken maar zag zijn schot naast gaan. En ook Amin Younes faalde even later in de afwerking, zijn stiftje werd gekeerd door Zwinkels.

Voorsprong
De gewenste voorsprong kwam dan uiteindelijk in minuut 27, een indraaiende vrije trap van Hakim Ziyech werd binnengekopt door aanvoerder Joël Veltman. Het doelpunt ontketende nog een paar aardige Ajax-aanvallen totdat de spelers van ADO het beu waren. Met de botte bijl werd geprobeerd Ajax uit zijn spel te halen, vooral Tom Beugelsdijk en Lex Immers lieten zich gelden met harde overtredingen. Zij kregen de gele kaart.

Met het harde spel slaagde ADO er in zonder verdere schade de rust te halen, de 0-1 stand was dan ook geflatteerd te noemen.

Lat
Na de rust was er van het spel van Ajax uit de eerste helft niet meer over. Na een bal van Frenkie de Jong op de lat kreeg ADO steeds meer controle over de wedstrijd. In minuut 66 stond het bijna gelijk: Falkenburg schoot de bal op de lat. Keizer greep direct in en haalde Kluivert naar de kant voor Neres.

In minuut 80 was Ajax dichtbij de voorsprong in de wedstrijd. De vers voor De Jong ingebrachte Lasse Schöne vond ook de lat. In de laatste tien minuten kregen de Amsterdammers, ondanks meerdere kansen, de bal niet in het net. De wedstrijd eindigde gelijk: 1-1.