Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoofdredacteur RTV Amstelveen vindt subsidie te laag en stapt op

21 september 2017, 21.22 uur · Foto: RTV Amstelveen

RTV Amstelveen moet alwéér op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur. Journalist Jan van Galen, die afgelopen november als hoofdredacteur aantrad, stapt namelijk weer op. Hij vindt dat de gemeente Amstelveen te weinig subsidie verstrekt aan de lokale zender.

Onlangs liet het Amstelveense college aan RTV Amstelveen weten dat een aanvraag voor extra subsidie vooralsnog niet wordt gehonoreerd. Er komt eerst een brede enquête naar kijk-, luister- en kijkgedrag in Amstelveen, waarna de gemeenteraad over de aanvraag kan discussiëren.

De opstappende hoofdredacteur vindt de gebrekkige financiële situatie van de zender onhoudbaar. Het bestuur van de zender maakt nieuwe plannen om de zender overeind te houden.

Lees ook: Politie grijpt in bij ruzie op redactie RTV Amstelveen

Hoofdredacteuren
De laatste jaren heeft de zender een flink aantal hoofdredacteuren de revue zien passeren, nadat Peter Leemeijer begin 2013 na een conflict het veld moest ruimen. Hij werd toen opgevolgd door Bert Kuizenga, die uiteindelijk opstapte omdat de zender zijn salaris niet meer kon betalen. Tim Lechner nam daarna het hoofdredacteurschap voor een jaar over, maar trad begin vorig jaar terug.