Start van hoofdcontent

Stad

nl

Swift juicht en springt na loting met Feyenoord

22 september 2017, 12.22 uur

De kantine van AVV Swift ontplofte toen gisteravond bleek dat de amateurclub uit Oud-Zuid naar De Kuip moet voor een duel met landskampioen Feyenoord.

Ergens in Gelderland plukte PSV-keeper Eloy Room 's avonds laat eerst het balletje met Feyenoord uit de kom en meteen begon het te broeien bij de mannen van Swift. Toen het daarop volgende papiertje inderdaad hun club bevatte ging het helemaal los. Dat is te zien op onderstaand filmpje van een voetballer van de amateurploeg.

Moment dat @avvswift tegen @Feyenoord loot pic.twitter.com/DRmKbiSw5v

— Koen Adriaanse (@KoenAdriaanse) 21 september 2017

Na woensdagavond kent iedereen in Nederland de ploeg van het Olympiaplein. De amateurs stuntte door in de KNVB Beker titelhouder Vitesse uit te schakelen. Om het bekersprookje een vervolg te kunnen geven, moet in de tweede ronde nu ook de landskampioen uitgeschakeld worden. Niet de makkelijkste loting, maar bij Swift hebben ze er zin in.

Lees ook: Loting KNVB Beker: Swift naar de Kuip, onderonsje tussen De Dijk en Ajax

In totaal zijn er nog drie Amsterdamse clubs actief in de KNVB Beker, terwijl de stad maar één profclub telt. Ter vergelijking: Rotterdam heeft drie profclubs, maar slecht één van die wist door te dringen tot de tweede ronde van de beker.

Lees ook: Amateurclub Swift verslaat titelhouder Vitesse in KNVB Beker

De twee andere Amsterdamse clubs, ASV De Dijk uit Noord en Ajax, spelen een 'derby' tegen elkaar. De laatste Amsterdamse amateurclub die het op mocht nemen tegen de professionele stadsgenoot was JOS Watergraafsmeer, in 2014. Toen won Ajax met 9-0 in het Olympisch Stadion.