Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grote zandbak op het Museumplein voor polo-evenement

28 september 2017, 13.31 uur

Dit weekend zullen de polo-paarden weer over het Museumplein draven. Vanwege het succes van de vorige editie zal het paardenevenement voor de tweede keer in het hart van de stad plaatsvinden.

Meerdere internationale poloteams zullen vanaf vrijdag strijden om de felbegeerde Museumplein Polo Amsterdam 2017 Cup.  Ook zullen er verschillende demonstraties van andere disciplines van de ruitersport gegeven worden.

Vorig jaar lieten de ruiters voor het eerst hun kunsten zien op het Museumplein. Toen gaven topruiters als drievoudig Olympisch kampioen Anky van Grunsven en tienvoudig wereldkampioen vierspanrijden IJsbrand Chardon en Tim Lips acte de présence.

Lees ook: Polo voor iedereen toegankelijk op Museumplein: 'Ik heb geen idee hoe je het speelt'

Polo is een balsport te paard, waarbij het de bedoeling is een kleine, witgelakte houten of plastic bal of een kleine, oranje rubberen bal met een 'mallet' in het doel van de tegenstander te slaan. Op het plein komt een grote zandbak,  met aan de zijkant een grote tribune, die vrij toegankelijk is.

Kritiek
De Amsterdamse PvdA ziet zo'n zandbak midden in de stad blijkbaar niet zo zitten. 'Of de Amsterdammers maar even ruimte willen maken', twittert lijsttrekker en fractievoorzitter Marjolein Moorman.   

Een polo-evenement... Op het Museumplein... Of Amsterdammers maar even ruimte willen maken... https://t.co/0L36Ev7nkZ

— Marjolein Moorman (@MarjoleinMoor) September 28, 2017