112

NL
V

22-jarige au pair vermist na Tinderdate in Amsterdam

28 september 2017, 16.50 uur · Aangepast 2 oktober 2017, 15.13 uur

De 22-jarige Anjelie Basco uit Loenen aan de Vecht wordt al ruim twee weken vermist. Ze komt uit de Filipijnen en werkt in Nederland als au pair. Zaterdag 9 september werd ze voor het laatst gezien toen ze voor een afspraak op datingapp Tinder naar Amsterdam reisde.

De politie weet dat zij als laatste heeft uitgecheckt op station Amsterdam Centraal. Die dag had de vrouw nog contact via Whatsapp met haar vriendinnen en ook zondag was zij nog online. Daarna heeft niemand haar meer gesproken.

Facebook
Opvallend is dat haar vriendinnen op Facebook zijn geblokkeerd. Ook wordt er op 14 september ingelogd op haar Facebook, maar dit keer in Frankrijk.

Tenger postuur
Anjelie heeft een tenger postuur en is 1.50 meter lang. Ze heeft zwart lang haar en bruine ogen. Toen zij op zaterdag 9 september vertrok droeg zij een zwarte jurk (tot haar knieën) met lange mouwen.

Het kan zijn dat het werk als au pair te zwaar werd en dat zij daarom vertrokken is, maar de politie houdt ook rekening met de mogelijkheid dat zij niet uit vrije wil is weggegaan. Mensen die meer weten over haar vermissing kunnen contact opnemen met de politie op 0800-6070.