Stad

NL
V

Cameraman en journalist Frank Buis (61) overleden

3 oktober 2017, 20.00 uur · Aangepast 3 oktober 2017, 21.01 uur

Cameraman en journalist Frank Buis is op 61-jarige leeftijd overleden. Buis was jarenlang actief voor AT5 als nieuwsjager in de stad. Hij scoorde miljoenen Youtube-views met beelden van zakkenrollers, internationale sterren en was vaak als eerste ter plaatse bij liquidaties.

'In de beginperiode van AT5 was Buis uniek in de stad. Hij had een arsenaal aan tipgevers waar iedere journalist in Amsterdam jaloers op was', herinnert adjunct-hoofdredacteur Helène Pronk. 'Hij had echt die spirit van een nieuwsjager.'

Vrienden met de grootste sterren
Frank Buis kende niet alleen alle sterren, alle sterren kenden op een gegeven moment Frank Buis. Snoop Dogg was een vriend, hij had ruzie met Lenny Kravitz en de leden van Koninklijk Huis wisten niet beter dan dat Frank Buis ze bij het Paleis op de Dam stond op te wachten. 

Later in z'n carrière richtte Frank Buis zijn camera vooral op zakkenrollers. Hij werd na verloop van tijd een integraal onderdeel van het zakkenrollersteam. Meer dan eens spotte Buis de zakkenrollers bij de ingang van de Kalverstraat, lichtte het team in en sloeg toen zelf zijn slag door de arrestatie vast te leggen. 

Zwakke gezondheid
De afgelopen jaren kwakkelde Frank Buis met zijn gezondheid. Het weerhield hem er niet van om vooral het Koninklijk Huis te blijven volgen. Zijn laatste filmpje postte hij ruim twee weken geleden op zijn kanaal

Vandaag koos Frank Buis zelf voor het einde aan zijn leven. Hij is 61 jaar geworden.