Politiek

NL
V

Gemeente kan niet optreden tegen 'sugar daddy-website'

5 oktober 2017, 18.09 uur · Aangepast 5 oktober 2017, 18.29 uur · Foto: Flickr.com / Rachel Johnson

De gemeente gaat geen maatregelen nemen tegen de website Rich Meet Beautiful, die studentes koppelt aan rijke oudere mannen, zogenaamde sugar daddies. Volgens loco-burgemeester Kajsa Ollongren kan de gemeente niets doen, omdat het bedrijf niet in Amsterdam gevestigd is.

Raadsleden Diederik Boomsma (CDA) en Dennis Boutkan (PvdA) stelden eerder vragen over de site die ook onder Amsterdamse studentes wil gaan werven. De twee partijen vinden het 'onwenselijk dat een escortbedrijf vermomd als datingsite op deze manier zijn diensten aanbiedt in de stad.' Ook mensenrechtenorganisaties CKM en Comensha uitten hun zorgen over de mogelijke uitbuiting van kwetsbare vrouwen. Inmiddels zouden al 2500 Amsterdamse studentes zich voor een luxe levensstijl met exotische reizen en dure geschenken hebben ingeschreven, schreef De Telegraaf eerder.

Optreden tegen misstanden
Ollongren zei vanmiddag niet op te kunnen treden tegen de website, daarvoor zijn volgens haar regels uit Den Haag nodig. Mocht er blijken dat er misstanden schuilgaan achter de sugar daddy-site, 'dan kunnen we er iets aan doen', aldus de loco-burgemeester.

In meerdere Belgische steden werd eerder besloten de wervingscampagnes van de website rond universiteiten te verbieden.