Stad

Jesse reageert: 'Engelse Sophie heeft verhaal verzonnen'

9 oktober 2017, 23.44 uur · Aangepast 10 oktober 2017, 09.04 uur

Facebook/Sophie Stevenson
Facebook/Sophie Stevenson

Het verhaal van de Engelse Sophie is verzonnen, dat zegt de 21-jarige Nederlander Jesse. De 24-jarige Sophie beweert dolverliefd naar Nederland te zijn gelokt.

Sophie vloog naar eigen zeggen speciaal voor Jesse naar Amsterdam. Ze moest alleen de volgende morgen weer terug na een nogal apart berichtje op Snapchat. 'You've been pigged. Het was allemaal een grap.' Ze wist daar snel een screenshot van te maken.

Barcelona
De twee leerden elkaar kennen tijdens een vakantie in Barcelona, net na de aanslag op de Ramblas. De twee hadden een romance in Spanje en Jesse nodigde haar uit om onlangs naar Amsterdam te komen. Nadat ze voor honderden euro's een tickets had geboekt, bleek het bij aankomst dus alles behalve om ware liefde te gaan.

Lees ook: Student aan schandpaal genageld in Britse pers om wrede grap

Jesse heeft nu tegenover De Telegraaf gereageerd. Hij, zijn ouders en zijn zus zijn na de publicaties bedreigd. 'Het is een heksenjacht. Het hele verhaal is volledig verzonnen.' Hij geeft toe Sophie te kennen. 'We hebben elkaar inderdaad in Barcelona ontmoet, maar ik heb nooit een romance met haar gehad. Ik ben bij haar op de hotelkamer geweest, maar ben ook nooit blijven slapen. We zijn of waren geen verliefd stel, zoals wordt gesuggereerd.'

De twee hebben volgens de lezing van Jesse na Barcelona helemaal geen telefonisch contact meer gehad. Ook wist hij niet dat Sophie op Schiphol stond. Jesse wordt inmiddels ondersteund door advocaat Yehudi Moszkowicz.