Nog eens twee Amsterdammers vast voor liquidatie Eaneas Lomp

In het onderzoek naar de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Eaneas Lomp zijn twee Amsterdammers aangehouden. Zij zaten al vast op verdenking van betrokkenheid bij een andere liquidatie.

Het zijn de 23-jarige Hicham M. en de 27-jarige Omar Lkhorf, schrijft Het Parool. Met de twee arrestaties zitten er nu drie mannen vast voor de liquidatie. Lomp werd in de nacht van 6 op 7 november in Krommenie doodgeschoten. Vorige week werd er ook al een man opgepakt. 

Lees ook: Doodgeschoten man Krommenie is Amsterdamse crimineel Eaneas Lomp

Lomp zou hebben behoord tot de groep rond de crimineel Gwenette Martha, één van de sleutelfiguren in de onderwereldoorlog in Amsterdam. Lomp werd zelf verdacht van betrokkenheid bij de moord op Stefan Eggermont, die in de gangsteroorlog slachtoffer werd van een persoonsverwisseling.

Liquidatie Yakhlaf
Bij die liquidatie was Omar Lkhorf het oorspronkelijke doelwit, hij reed rond in dezelfde auto als Eggermont. Lkhorf en M. zouden ook betrokken bij zijn bij de liquidatie van Chahid Yakhlaf op Oudjaarsdag in Kerkdriel. 

Lees ook: Politie verwacht Amsterdamse liquidaties op te lossen dankzij ontcijferde data

Volgens Het Parool zijn de twee ontmaskerd met behulp van berichten uit gekraakte Blackberries. Lkhorfs broertje Youssef werd bij de beruchte dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt