Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Fans kunnen huiskamer aankleden met een stoeltje uit Johan Cruijff Arena

12 oktober 2017, 18.11 uur · Aangepast 12 oktober 2017, 19.09 uur · Foto: Danielle Klein

Na 21 jaar zijn bijna alle stadionstoelen in Johan Cruijff Arena vervangen, Ajax-fans kunnen voor een paar tientjes een oude exemplaren in huis halen.

Dankzij de nieuwe stoelen kleurt de Arena rood-wit waarmee een oude wens van Ajax-fans in vervulling is gegaan. Na 21 jaar waren de stoelen bovendien wel aan vervanging toe. Maar om de 53.000 oude exemplaren zomaar weg te gooien, vonden ze bij de Arena ook zonde.

Daarom wordt een deel van de stoelen in de verkoop gedaan. De prijzen hiervoor variëren tussen de 50 en 65 euro. Via de website van Ajax kunnen belangstellenden een exemplaar veroveren. De stoelen zijn vanaf 23 oktober ook bij de Ajax Shop te koop. 

Losse rugleuning
Daarnaast kunnen fans ervoor kiezen om een losse rugleuning en zitting aan te schaffen, om hiervan zelf een stoel te maken. Dit kost 7 euro 75. De opbrengst van de verkoop gaat uiteindelijk naar de Ajax Foundation. 

De overige stoelen worden voor een groot deel gedoneerd aan andere voetbalclubs in Nederland, Curaçao en Suriname. Ook zijn er tientallen stoelen beschikbaar gesteld voor een design challenge van de HvA. Studenten worden daarbij uitgedaagd om van het restmateriaal mooie, nieuwe producten te maken.